Wat is een SOL?

Spelen, ontwikkelen en leren voor kinderen van 0 tot 14 jaar

SOL Ambacht biedt openbaar onderwijs en kinderopvang aan in Hendrik-Ido-Ambacht. We proberen daarbij zoveel mogelijk de krachten te bundelen tussen onderwijs en opvang om het beste uit kinderen te halen. We praten dan ook niet meer over ‘scholen’, maar over Speel-, Ontwikkel- en Leerpleinen.

Momenteel zijn er drie SOLS: SOL De Watervlinder, SOL De Bron en SOL Villa Ambacht, die allen meerdere locaties kennen. Op iedere locatie worden onderwijs, opvang, ouders, opvoeding en ontspanning met elkaar verweven. We noemen dit ook wel 5xO. Zo worden ouders nadrukkelijk betrokken bij de groei en ontwikkeling van hun kind, werken we vanuit één missie, één (pedagogische) visie en met één team en werken we samen met lokale partners, verankerd in de Ambachtse gemeenschap.

Onze maatschappelijke opdracht luidt: SOL Ambacht streeft naar het bieden van een kwalitatief hoogwaardig aanbod opvang en onderwijs voor alle kinderen van 0 tot 14 jaar in Hendrik-Ido-Ambacht. Het doel is om hun persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, zodat de basis wordt gelegd om volwaardig en zelfstandig te participeren in de maatschappij.’